Café Alice är ett relativt nyöppnat gårdscafé i ljuvliga & lantliga Västra Spöland.
Jag som driver café Alice heter Viktoria & bor i en gammal Västerbottensgård tillsammans med min man Daniel, bonuspojken Lamin, galna labradorerna Hjulle och Harry, katten Elsa, 2 st utflugna bonusbarn och en dotter som bor & jobbar i Oslo.
Innan jag starade caféet så drev jag Spölands Tårtor & Bakverk som jag startade 2016.
Jobbade samtidigt som boendehandledare inom psykiatrin men 2017 fick jag erbjudande om att driva caféet på Slöjdarnas Hus och sa då upp mig från mitt fasta jobb för att satsa helhjärtat på min dröm.
Jag drev caféet där i 2 somrar/jular och är evigt tacksam över att de villle ha mig där då det var en fantastiskt rolig tid.
Hösten 2019 startade bygget av café Alice & den 29 juni 2020 slogs cefédörrarna upp.
Trots att pandemin kom ivägen, så vart det ändå en helt fantastisk sommar med otroligt mycket folk.
Nu efter 2 år och tredje sommaren så får jag fortfarande nypa mig i armen varje dag över allt folk som kommer, både kort och långväga gäster.
Hjärtligt, hjärtligt Tack!
Varför heter caféet just Alice, är det många som undrat.
Jo, det var nämligen min underbara moromor som hette Alice.
Hon stod JÄMT och bakade underbara småkakor och andra bakverk som jag förstås fick smaka hur mycket jag ville av.
Ni kan ju gissa om jag älskade att vara där.
Tyvärr så ärvde jag inte hennes tålamod och kunskaper vad gäller småkakor men glädjen i att baka och att få skapa fram nya smaker har jag då fått av mormor, så därför valde jag att ge mitt älskade café hennes namn.
När jag bakar så använder jag förstås Norrländska, lokala, svenska och ekologiska råvaror så långt det går.
Bakar det mesta från grunden men allt veganskt, bröd och vissa bakade skal och bottnar köper jag in p.g.a tidsbrist eller för att jag helt enkelt inte duger till det.
Du kan ALLTID lita på att det du köper är dagsfärskt, annars är det 50% som gäller (fast det blir sällan något kvar).
På café Alice säljer vi lite annat smått & gott såsom:
Honung från Västra Spöland, där Thomas & Gudrun har sina fina bisamhällen.
Vi har även fått in nyslungad honung från Eva & Ola, även dom från vår lilla by.
Min egna blandning av vaniljsocker, gjord på ekologisk bourbonvanilj & svenskt strösocker.
Jag gör även eget chilisalt & svampsalt.
Sen har vi också vårat eget thé som Tehörnan i Umeå tagit fram åt oss & som vi även säljer på caféet.
Vindelälvsvals, Alice Vilda & mormors röda kinder heter tesorterna.
Hjärtligt Välkomna skall ni vara till café Alice!